TÜSEB Başkanı ve Rektör Hacımüftüoğlu, DAYTAM Laboratuvarlarını Ziyaret Ederek Yapılan Çalışmaları İnceledi

By 20/09/2024Eylül 22nd, 2024Haberler

Atatürk Üniversitesi’nde, TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan’ın katılımıyla düzenlenen konferansta, yerli ilaç üretiminin stratejik önemi vurgulandı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye’nin ilaç sektöründe dışa bağımlılığını ve yerli üretimin kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Üniversitenin farmakoloji ve kimya bölümlerinin güçlü altyapısıyla yerli ilaç üretiminde öncü olabileceğini ifade etti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan ise TÜSEB’in bu alanda Atatürk Üniversitesi ile iş birliğinin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti. Özel sektör temsilcileri de yerli ilaç üretiminin ulusal güvenlik ve ekonomik açıdan önemine dikkat çekerek, üniversite-sanayi iş birliğinin artırılması gerektiğini vurguladılar. Konferans sonrası katılımcılar, DAYTAM laboratuvarlarını ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi.

Haber Kaynağı: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ (https://atauni.edu.tr/ataturk-universitesi-yerli-ilac-uretiminde-lokomotif-olacak)