İlaç, Eczacılık, Sağlık, Bilim ve Teknolojileri Vakfı (İVEK) Kurumu, DAYTAM’ı Ziyaret Etti

By 20/09/2024Eylül 23rd, 2024Haberler

İlaç, Eczacılık, Sağlık, Bilim ve Teknolojileri Vakfı (İVEK) Kurumu, Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (DAYTAM) ziyaret etti. Ziyaret sırasında, İVEK temsilcileri DAYTAM’ın ileri teknoloji laboratuvarlarını inceledi ve merkezde yürütülen araştırmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Özellikle yerli ilaç üretimi konusunda üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirme hedefiyle gerçekleştirilen bu ziyarette, DAYTAM’ın Türkiye’nin ilaç sanayisine katkı sağlayacak önemli bir altyapıya sahip olduğu vurgulandı. İVEK temsilcileri, merkezin araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yerli ilaç üretimi süreçlerinde stratejik bir rol oynayacağını belirtti ve gelecekteki ortak projeler için iş birliği fırsatlarının değerlendirileceğini ifade etti.