V. Uygulamalı Hücre Kültürü Eğitimi Yoğun İlgiyle Tamamlandı

By 08/10/2024Haberler

Atatürk Üniversitesi DAYTAM ve ATASEM işbirliğiyle 01-04 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen V. Uygulamalı Hücre Kültürü Eğitimi, katılımcıların yoğun ilgisi ve yüksek memnuniyetle başarıyla tamamlandı. Sınırlı 25 kişilik kontenjana rağmen talep üzerine 34 katılımcıyla gerçekleştirilen eğitim, hücre kültürü alanında pratik deneyim kazanmak isteyenler için önemli bir fırsat sundu.

Eğitim programı, teorik ve pratik uygulamalar içermekteydi. Katılımcılar, memeli hücrelerinin in- vitro ortamda kültüre edilmesi ve bu hücreler üzerinde sitotoksisite analizlerinin gerçekleştirilmesi konusunda detaylı bilgi sahibi oldu. Dört gün süren eğitim boyunca, alanında uzman eğitmenlerimiz Doç. Dr. Nihal Şimşek Özek, Dr. Öğr. Üyesi Ferhunde Aysin, Öğr. Gör. Özlem Erol Polat ve Dr. Kübra Solak, katılımcılara hücre kültürü laboratuvarı kullanımı, hücre açma, pasajlama, dondurma, hücre sayımı ve akim sitometrisi ile apoptoz analizi gibi konularda yoğun uygulamalı eğitimler verdi.

Katılımcılar, dört gün boyunca hücre kültürü konusunda hem teorik bilgi hem de laboratuvar deneyimi kazanma fırsatı buldu. Eğitim sonunda, tüm katılımcılar öğrendiklerini değerlendiren bir sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olan katılımcılara sertifikaları e-Devlet üzerinden iletildi.

DAYTAM’ın en önemli misyonlarından biri eğitim programları düzenlemektir. Bu doğrultuda, önümüzdeki dönemde eğitimlerin sayısını artırmak ve içeriklerini çeşitlendirmek adına gerekli çalışmaları hızlandıracağımızı belirtmek isteriz.