DAYTAM 3. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda Yer Aldı

By 15/06/2021Haziran 24th, 2021Haberler

Atatürk Üniversitesi, Türkiye Verimlilik Vakfınca düzenlenen 3. Verimlilik ve Teknoloji Fuarında Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) projesiyle yer aldı.

Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan ATASAM, DAYTAM, ATA Teknokent ve Açıköğretim Fakültesi standlarına yoğun ilgi vardı.

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: “Verimlilik ve teknoloji konusunda, bir sektörde sahip olduğumuz tecrübeyi diğer alanlara yayarak, sahip olduğumuz fikri mülkiyetleri kritik sektörlere aktararak ilerliyoruz. Yüksek teknoloji ve verimlilik artışıyla güçlendirilmiş bir ekonomik model ile 2053 ve 2071’e daha güçlü bir Türkiye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise küresel ticaretin artması ve ülkelerarası ekonomik rekabetin, kaynakların, iş gücünün ve zamanın verimli kullanılmasını zorunlu hale getirdiğini belirterek: “Verimlilik, ülkelerin ve firmaların rekabet gücünü temelden etkilemenin yanında sürdürülebilir büyüme için de olmazsa olmaz bir gerçektir” dedi.

Fuara 123 Firma ve 38 Start-Up Katıldı

Sanayi, eğitim, enerji, tarım, iletişim, ulaşım, sağlık sektörlerindeki teknolojileri kapsayan aralarında dünya sıralamalarında ilk 100 içinde yer alan teknoloji üreten ve kullanan 123 firma ve 38 start-up’ın katıldığı fuarda Ankara Ticaret Odası standında verimliliği temel alarak gerçekleştirilen proje ve çalışmalar ile “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi” ve “Ankara Marka Buluşmaları” gibi uluslararası etkinlikler hakkında bilgi verildi.